Επαναλειτουργούν τα ΚΔΑΠ του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι, από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021 επαναλειτουργούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)  , με τις παρακάτω προδιαγραφές:

 –  Επιμερισμό των παιδιών σε μικρότερες ομάδες με ανώτατο αριθμό τα 15 παιδιά ανά αίθουσα. Οι ομάδες θα αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά και δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

 –   Αποχή από τις δραστηριότητες, ατόμων που  εκδηλώνουν πυρετό ή/ και άλλα συμπτώματα συμβατά με τον κορωνοϊό COVID-19 και  μέριμνα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που ανήκουν σε  ευάλωτες ομάδες.

 –   Καθολική και σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας τόσο από εκπαιδευτικούς όσο και από τα παιδιά κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων και   του διαλείμματος.

 –   Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self tests) εκπαιδευτικών και παιδιών τουλάχιστον  μία (1) φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες. Οι γονείς μπορούν να προσκομίσουν το αποτέλεσμα του self test που διενεργούν τα παιδιά για το σχολείο.  Μετά το πέρας της σχολικής περιόδου, ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες των ΚΔΑΠ.

Για τη επαναλειτουργία των δομών έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και προσωπικής υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας .