Επιμορφωτικό σεμινάριο για το παραμύθι από τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

O Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.)  πραγματοποίησε τη  Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στον Α΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό Χαλκίδας,  επιμορφωτικό σεμινάριο για τις παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ με θέμα :                                                            

«Χρήση και αξιοποίηση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Ευγενικός , αφηγητής- καλλιτεχνικός διευθυντής του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών», δάσκαλος και διευθυντής της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, είχε ως στόχο οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν βιωματικά,γνώσεις για την μορφολογία των παραμυθιών, την αφήγηση τους, αλλά και την αξιοποίηση και χρήση τους ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Απώτερος στόχος η ανάπτυξη της φαντασίας με την επινόηση ιστοριών ή χρήση του λόγου για την αφήγηση τους τα ερεθίσματα για την ανάπτυξη εικαστικών τεχνών, τα παιχνίδια ρόλων,o αυτοσχεδιασμός.

  Η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ. Αικατερίνη Μεγάλου ευχαρίστησε τον εισηγητή για τις σημαντικές πληροφορίες καθώς  και τις παιδαγωγούς, για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία και την αναγκαιότητα της συνεχούς επιμόρφωσης των εργαζομένων που στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη της επαγγελματικής και ατομικής τους ανάπτυξης προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τους και να βελτιώνεται το επίπεδο της παρεχόμενης αγωγής .

Παρούσα στο σεμινάριο ήταν και η Αντιπρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. κ Γιώτα Οκτωνιάτη.