Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα “οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας” περιόδου 2021-2022

Ξεκίνησε την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021 η ηλεκτρονική υποβολή  αιτήσεων  για εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς, στο πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας » περιόδου 2021-2022   και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 23:59.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν:

α) οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού),

β) μισθωτοί/ές, αυτοαπασχολούμενοι/ες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι/ες δεν έχουν αιτηθεί ή και ενισχυθεί από συγχρηματοδοτούμενες δράσεις εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

γ) μισθωτές/αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στη συγχρηματοδοτούμενη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» Κύκλος Πρόσκλησης 2021-2022, πλην αποκλείονται του δικαιώματος λήψης voucher της Δράσης αυτής, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της και οι οποίες τυγχάνουν ταυτόχρονα επιλέξιμες στο παρόν πρόγραμμα για συμμετοχή στις Δομές του Άρθρου 4 της πρόσκλησης.

Επισημαίνεται ότι, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι.

 Επιπλέον θα πρέπει:

Να έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση, της αιτούσας, του ετέρου μέλους καθώς και των παιδιών/εξυπηρετούμενων ατόμων για το έτος 2020. Η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης της αιτούσας καθώς και του ετέρου μέλους σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης για το 2020, συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης. Στην περίπτωση που ενώ υποβλήθηκε εμπρόθεσμα από τις αιτούσες φορολογική δήλωση έτους 2020, πλην όμως κατά τον χρόνο εφαρμογής των κριτηρίων του παρόντος άρθρου δεν έχει εκκαθαριστεί αυτή από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε είναι δυνατή η συμπερίληψη των αιτουσών αυτών στις ωφελούμενες του Προγράμματος, με την οριστικοποίηση της εκκαθάρισης, εφόσον υπάρχουν αδιάθετα voucher, δυνατότητα που δεν μπορεί να εκτείνεται πέραν της 30η/09/2021.

Να έχει συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, που δηλώθηκε στην Ελλάδα, (δηλωθέν εισόδημα και τα αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πεδίο Δ.1. του Εκκαθαριστικού) των δύο συζύγων/μερών και των παιδιών/εξυπηρετούμενων ατόμων εφόσον έχουν εισοδήματα, για το φορολογικό έτος 2020 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 01/01/2020 – 31/12/2020), το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει τις :

 Οι αιτούσες ΑμεΑ, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, εξαιρούνται μόνο ως προς το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος.

Παιδιά, γεννηθέντα από 01/01/2017 μέχρι 31/12/2017 δεν μπορούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς εντάσσονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα, απαιτείται η εισαγωγή στην εφαρμογή«Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων» (www.eetaa.gr, paidikoi.eetaa.gr, «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων») που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ .

 Η εισαγωγή στην εφαρμογή θα πραγματοποιείται με τους κωδικούς taxisnet, αποκλειστικά της αιτούσας, προκειμένου για την ταυτοποίηση των διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Η χρήση των κωδικών taxisnet, θα απαιτείται για την πρόσβαση σε όλες τις ειδικές εφαρμογές του Π.Σ. της ΕΕΤΑΑ που αφορούν στην παρούσα πρόσκληση, όπως υποβολή ένστασης, πίνακες αποτελεσμάτων, λήψη voucher, λήψη barcode κ.ά.

Στην περίπτωση που η αιτούσα είναι έγγαμη ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, απαιτείται επίσης και η συναίνεση του ετέρου μέλους, για τη χρήση των οικονομικών του στοιχείων στον υπολογισμό του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος.

Η συναίνεση του ετέρου μέλους γίνεται μέσω της ίδιας εφαρμογής «Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων» με τη χρήση των δικών του κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (κωδικοί taxisnet).

Υποβολή αιτήσεων   :                                           έως 08/8/2021

Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων :       13/8/2021

Ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων   :                   14/8/2021-18/8/2021

Ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων:             20/8/2021

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ)  προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων , θα παρέχει τεχνική υποστήριξη  σήμερα Τρίτη 03/08/2021 και αύριο Τετάρτη 04/08/2021  από ώρα 08:00-18:00 στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Περιοχή Καμάρες πλησίον Γηροκομείου).

 Οι ενδιαφερόμενοι  θα εξυπηρετούνται κατόπιν  ραντεβού στο  τηλέφωνο 22210 20241.