Κοινωνικές Δομές

Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών

Οι Δομές παροχής βασικών αγαθών του Δήμου Χαλκιδέων παρέχουν ένα πλέγμα κοινωνικών υπηρεσιών σε άτομα και οικογένειες που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και το κοινωνικό αποκλεισμό (άποροι, άστεγοι, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, κ.ο.κ).

Στόχος της δράσης αποτελεί η στήριξη και κοινωνική ενσωμάτωση του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ειδικότερα των άστεγων και όσων βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας.

Πως εντάσσεται κάποιος στις Δομές

Ωφελούμενοι των υπηρεσιών μπορεί να είναι μεμονωμένα άτομα και νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Χαλκιδέων (συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών 3ων χωρών ή ανιθαγενών καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας), τα οποία βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση
φτώχειας ή απειλούνται από αυτήν (π.χ. άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι, κ.ο.κ.).

Η ένταξη των ωφελούμενων γίνεται σε συνεργασία με την Οργανισμό Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκιδέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου και βάσει συγκεκριμένων κοινωνικό-οικονομικών κριτηρίων.

Σε όλες τις Δομές προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, από εξιδεικευμένο προσωπικό, με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.

Κοινωνικό Συσσίτιο Τακτικά σπιτικά Γεύματα

Η Δομή παροχής Συσσιτίου λειτουργεί απο Δευτέρα εως Παρασκευή 7:30-15:30, προσφέροντας δωρεάν γεύματα σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη (άποροι, άστεγοι).

Τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής και διανομής τροφίμων στηρίζουν το έργο της Δομής.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί απο Δευτέρα εως Παρασκευή 7:30-15:30. Διανέμει δωρεάν σε τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άτομα και οικογένειες που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης (π.χ. τρόφιμα, είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης, είδη υγιεινής, προσωπικής φροντίδας, κατεψυγμένα προϊόντα, παιχνίδια, βιβλία κ.ο.κ.).

Στο πλαίσιο της Δομής λειτουργεί Κοινωνική Ιματιοθήκη για τα ωφελούμενα άτομα, προσφέροντας είδη ένδυσης και υπόδησης. Τα προϊόντα προέρχονται από δωρεές και χορηγίες πολιτών, συλλογικών φορέων και επιχειρήσεων.

Δικαιολογητικά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και την Δομή Παροχής Συσσιτίου

  1. Αστυνομική ταυτότητα δικαιούχου
  2. Ε1 και εκκαθαριστικό σημείωμα
  3. Κάρτα ανεργίας και βεβαίωση
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  5. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Περιοχή Καµάρες (πλησίον Γηροκομείου) Κριεζώτου 98-100
341 00 Χαλκίδα 341 00 Χαλκίδα
Τηλέφωνο: 22210 81522 Τηλέφωνο: 22210 61202
Email: koinonikosyssitio.doppax@gmail.com Email: koinonikopantopolio.doppax@gmail.com

Κατεβάστε το Ενημερωτικό Φυλλάδιο Εδώ

Μερίδες καθημερινά στη δομή συσσιτίου : 175
Οικογένειες κοινωνικού παντοπωλείου που εξυπηρετούνται κάθε μήνα : 230

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Αν έχετε επιχείρηση εστίασης ή με είδη πρώτης ανάγκης ή αν επιθυμείτε να στηρίξετε σε είδος την δράση, ενταχθείτε στο Δίκτυο Υποστηρικτών των Δομών. Η συμμετοχή των πολιτών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία του έργου των δομών, καθώς η εθελοντική προσφορά όλων μας που μπορεί να εκφραστεί δωρίζοντας τρόφιμα, φάρμακα κ.ά. μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά έναν συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.