Επιτυχημένο το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον ΔΟΠΠΑΧ και το ΕΚΑΒ

Επιτυχημένο το Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από τον ΔΟΠΠΑΧ και το ΕΚΑΒ
3 Δεκ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στη συνεδριακή αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Πρώτες Βοήθειες, Απειλητικές Καταστάσεις για τη Ζωή» που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) Χαλκίδας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Χαλκιδέων, οι εργαζόμενοι των δομών του ΔΟΠΠΑΧ, το διοικητικό προσωπικό του οργανισμού αλλά και πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν επείγοντα περιστατικά μέχρι να έρθει εξειδικευμένη βοήθεια.

Το σεμινάριο άνοιξε με τον χαιρετισμό και την εισήγηση της Προέδρου του ΔΟΠΠΑΧ κ. Σοφίας Χονδρογιάννη, η οποία αφού ευχαρίστησε το κοινό για την μεγάλη ανταπόκριση και το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την συνεργασία και την βοήθεια τους, τόνισε στην ομιλία της ότι «στο σεμινάριο θα λάβουμε απαραίτητες και πολύτιμες γνώσεις που ίσως κληθούμε να εφαρμόσουμε οπουδήποτε, αφού οι έκτακτες ανάγκες δεν προειδοποιούν. Χρειάζεται ψυχραιμία, θάρρος, ετοιμότητα, γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση για να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας. Ως Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που κατάφερα με την βοήθεια των συνεργατών μου, να σας παρέχω δωρεάν ένα ταχύρυθμο, αλλά ολοκληρωμένο σεμινάριο αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων. Όραμα μου ήταν πάντα η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας του τόπου μας και για αυτό εργάστηκα εθελοντικά επι 20 χρόνια. Επιβάλλεται να αναπτύξουμε όλοι αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και όχι να παραμένουμε απλοί θεατές σε ένα κρίσιμο συμβάν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μαρκόπουλος, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου κ. Αναστασία Ψυχογυιού – Μακαρώνα και η αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Μαρίνα Σκολίδη.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με την βοήθεια των πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, Στέλιου Ξενιάδη και Τάσου Αναγνώστου καθώς και του υπεύθυνου επιχειρησιακών μονάδων Εύβοιας και Βοιωτίας κ. Νίκου Κόκκου.

Σχετικά Άρθρα

Επετειακή εκδήλωση στο Α΄ΚΑΠΗ Χαλκίδας
26 Οκτ

Εκδήλωση αφιερωμένη στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διοργανώθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο Α΄ΚΑΠΗ Χαλκίδας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίκαιρη ομιλία, μουσική και τραγούδια από τη Χορωδία του ΚΑΠΗ, υπό τη διεύθυνση της μουσικού Όλγας Κετσεμενίδου. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκιδέων (ΔΟΠΠΑΧ) Σ. Ανυφαντής, ο […]

«Το φαινόμενο της κακοποίησης  στην Τρίτη Ηλικία, οι μορφές και οι τρόποι αντιμετώπισης»
13 Ιούν

Ο Δήμος Χαλκιδέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας και το Κέντρο Κοινότητας πραγματοποιούν εκδήλωση- ομιλία την Παρασκευή 14/6/2019 και ώρα  9:30 π.μ  στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας στην περιοχή Καμάρες με θέμα: «Το φαινόμενο της κακοποίησης  στην Τρίτη Ηλικία, οι μορφές και οι τρόποι αντιμετώπισης» εν όψη της Παγκόσμιας ημέρας κατά […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP