Πρωτεργάτης στην τηλεκπαίδευση η Εστία Γνώσης

Πρωτεργάτης στην τηλεκπαίδευση η Εστία Γνώσης
15 Απρ

Από την πρώτη σχεδόν ημέρα που τα σχολεία της Ελληνικής επικράτειας έκλεισαν, λόγω του γνωστού προβλήματος του κορονοϊού, η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, με την παρότρυνση της προέδρου του  Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) κας Σοφίας Χονδρογιάννη, αλλά και της Δημάρχου Χαλκιδέων κας Έλενας Βάκα, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των εκπαιδευτικών εξελίξεων.

Ως γνωστό, τα τελευταία 12 χρόνια, με την βοήθεια και της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, και μέσω του πρωτοποριακού προγράμματος «ΤηλΕστια», η Εστία Γνώσης έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 160 τηλε-εκπαιδευτικές διαδικασίες, σε ελληνικά σχολεία τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, ενώ μόνιμα και σε σχεδόν καθημερινή βάση προσφέρει μαθήματα ειδικότητας, μέσω τηλε-μαθημάτων, σε 11 απομακρυσμένα δυσπρόσιτα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.  Ως εκ τούτου, ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας επικοινώνησαν και ζήτησαν την συνεργασία του τεχνικού και επιστημονικού-εκπαιδευτικού προσωπικού της Εστίας, για την επίλυση προβλημάτων που ανέκυψαν λόγω των κλειστών σχολείων. Έτσι, σε πολλαπλές τηλεδιασκέψεις με τα παραπάνω στελέχη, έγιναν συστηματικές προσπάθειες ανεύρεσης του κατάλληλου λογισμικού που θα επέτρεπε την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών, ώστε στην συνέχεια να συστήνονταν για χρήση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Παράλληλα, δεκάδες εκπαιδευτικοί και καθηγητές και των τριών βαθμίδων της εκπαίδευσης από διάφορα σημεία της Ελλάδας, είτε εκπροσωπώντας τις εκπαιδευτικές τους μονάδες, είτε για τις προσωπικές διδακτικές τους ανάγκες, επικοινώνησαν με την Εστία Γνώσης και ζήτησαν την τεχνογνωσία του προσωπικού της για την επίτευξη των στόχων τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε το αίτημα συνεργασίας της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ελληνικού Λυκείου του Λονδίνου και του Μονάχου, καθώς και Γυμνασίων και Λυκείων από τα Ιωάννινα, τα Τρίκαλα, την Καβάλα, τα Χανιά, το Άργος, την Λευκάδα και πολλά άλλα, τα οποία κατά την περίοδο των τελευταίων 16 ετών, με την αμέριστη οικονομική υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, συνεργάζονται με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας είτε καθημερινά είτε κατά περίπτωση. Σημειώνεται ότι η συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ευοδώθηκε και ήδη λειτουργεί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εμπειρία και η τεχνογνωσία, η οποία σημειωτέον προσφέρεται αφιλοκερδώς από την Εστία Γνώσης προς κάθε ενδιαφερόμενο, σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας που φέρουν απόλυτα την ευθύνη για την οργάνωση, την επιλογή των μέσων, και την λειτουργία όλων των τηλε-μαθημάτων.

Αυτή την στιγμή από το προσωπικό της Εστίας γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί εφαρμογή -αλγόριθμος που θα επιτρέψει την μεγαλύτερη συμπίεση των αρχείων μεταφοράς, ώστε να επιτευχθεί ταυτόχρονα η ελάφρυνση του συστήματος μεταφοράς δεδομένων και να μπορέσει έτσι να αντέξει ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Η πάρα πάνω προσπάθεια είναι ομολογουμένως πολύ δύσκολη, λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και τεχνικών μέσων.

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας, η μοναδική ίσως εκπαιδευτική δομή σε όλη την Ελλάδα που υπάγεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. του Δήμου Χαλκιδέων, μετά από 16 χρόνια προσφοράς στον χώρο της εκπαίδευσης, κάτι που είναι γνωστό σε όλη την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Ελλάδας, συνεχίζει να πρωτοστατεί και σήμερα, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά, στις απαιτήσεις και τις συγκεκριμένες συνθήκες της εποχής.

 

Σχετικά Άρθρα

Προτεραιότητα του Δήμου Χαλκιδέων η άψογη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών
16 Οκτ

Προτεραιότητα του Δήμου Χαλκιδέων η άψογη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Η άψογη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών, που ανήκουν στο δυναμικό του Δήμου Χαλκιδέων, αποτελεί πάντα προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στην τελετή αγιασμού στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ν. Αρτάκης, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι από φέτος λειτουργεί στον […]

Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ του ΔΟΠΠΑΧ
30 Ιούν

Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλκιδέων, που οργανώθηκε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για τετραήμερο ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, στις οποίες πρωταγωνιστούν τα παιδιά από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλκιδέων, τα παιδιά από του Παιδικούς Σταθμούς, που υπάγονται στον Δημοτικό Οργανισμό και τα μέλη των ΚΑΠΗ. […]

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP